четвер, 11 червня 2015 р.

Лікування яблучним оцтом | Кримський час

                                                    У минулому номері «СЛ» я пообіцяла розповісти читачам про приготування яблучного оцту в домашніх умовах і його застосуванні при різних захворюваннях. Підкреслю: в лікуванні рекомендується використовувати оцет домашнього приготування, а не магазинний. Рецепт такий. Яблука (до 3 кг) миють у теплій воді, розрізають навпіл, видаляють суцвіття і хвостик, а також гнилі та червиві місця. Зернятка видаляти не потрібно, так як в них міститься йод. Потім ці половинки знову ріжуть і пропускають через м'ясорубку. Отриману сиру яблучну кашку кладуть в емальовану каструлю і розбавляють кип'яченою водою температурою до 72 градусів. На 1 л води беруть 0,8 кг яблучної кашки і додають 100 г цукру. Рівень суміші повинен бути на 5-6 см нижче верху каструлі: 2 л води + 2 кг яблук. Перші 15 днів каструля повинна бути накрита марлею. Кожен день вранці і ввечері суміш потрібно перемішувати, щоб кашка вкривається кіркою. Через 15 днів отриману масу перекладають у марлевий мішечок і віджимають. Рідина проціджують через марлю, переливають у трилітровий бутель, накривають марлею і ставлять у тепле місце. З'явилася, на поверхні рідини плівку слід знімати щодня. Через 15 днів яблучний оцет буде готовий. Профільтруйте отриманий оцет через марлю, розлийте в пляшки, щільно закрийте пробками і зберігайте в прохолодному місці при температурі 6-7 градусів. Яблучний оцет має сильну антисептичну дію, швидко відновлює сили людини, нормалізує кислотно-лужний баланс організму. У ньому міститься багато органічного калію, який сприяє розчиненню і виведенню з організму солей і холестерину. Для збагачення організму кальцієм в яблучний оцет додають шкаралупу курячих яєць. У банку ємністю 1 л наливають 0,5 л яблучного оцту, кладуть туди добре вимиту шкаралупу 4-5 свіжих яєць домашніх курей, накривають кришкою і витримують 10 днів. За цей час шкаралупа повністю розчиняється, залишається тільки плівка. Збагачений кальцієм яблучний оцет проціджують через марлю. Приймають яблучний оцет по 1 ч. Ложці на 1 склянку сирої кремнієвої води, яка дає кращий лікувальний ефект (про те, як її готувати, «СЛ» вже писав) 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Перший раз рекомендується випити 1 або 1 \ 2 склянки до 7 годин ранку, щоб промити весь шлунково-кишковий тракт. * Приймати яблучний оцет щодня по 1-2 ч. Ложки на склянку води перед їжею корисно при зниженій кислотності. * Для нормалізації менструального циклу підійде такий рецепт: 1 ч. ложка на склянку води 1 раз на день. * Зовнішньо яблучний оцет застосовують для виведення бородавок, плям на шкірі, папілом та ін. шкірних захворювань. * При варикозному розширенні вен яблучним оцтом змащують хворі місця 2 рази на день , а також приймають всередину (2 ч. ложки на 2-3 склянки води вранці та ввечері). * При маткових, носових, гемороїдальних кровотечах яблучний оцет приймають всередину (2 ч. ложки на склянку води 2-3 рази на день) * Щоб зняти втому і полегшити роботу серця треба приймати яблучний оцет так: на 1 склянку 1 ст. ложка оцту і 1 ч. ложка меду. Пити 1-2 рази на день до або після їди. Курс лікування - 10-15 днів, перерва 5-7 днів, потім повторити. Перед початком лікування порадьтеся з лікарем. Ніна Василівна Ленер, лікар-методист лікувальної фізкультури, г. Симферополь

Немає коментарів:

Дописати коментар